El Parc Natural i Turisme Garrotxa impulsen visitar altres zones de l’espai protegit de forma lúdica amb el ‘JugaParc’

Les famílies que visitin la comarca poden gaudir des d’avui d’una nova activitat: es tracta del ‘JugaParc’, que permet descobrir el Parc Natural de la Zona Volcànica de forma lúdica. Al participant se li proporciona un joc ple d’interrogants, que hauran de resoldre visitant cinc indrets de l’espai protegit.

Una motxilla, diverses eines de científic i les preguntes que es fa el professor Tocat de l’ala: són els elements que conformen el ‘JugaParc’, un joc destinat a les famílies que visitin el Parc Natural de la Zona Volcànica per tal que coneguin a fons aquest espai. Els participants hauran de resoldre els interrogants del professor, i sense adonar-se descobriran poc a poc els indrets i la història del mateix Parc.

De moment, els participants poden descobrir cinc racons, com són el cor d’Olot, les Fagedes que limiten la zona del Corb i Santa Pau, els orígens mil·lenaris de la vila santapauenca, la història remença de Sant Feliu de Pallerols i la relació entre activitat volcànica i l’aigua de Sant Joan les Fonts. Així es vol potenciar altres zones d’alt interès del mateix espai protegit. Precisament, aquesta era una de les reivindicacions de Sant Feliu de Pallerols, on s’ha presentat el joc, que des de fa anys insisteix al Parc que potenciï al complet l’espai que té protegit. Des de l’organisme s’afirma que es treballa en aquest sentit, tot i les limitacions existents en les connexions i en l’àmbit econòmic del mateix Parc.

El ‘JugaParc’ ha estat impulsat pel Parc Natural i Turisme Garrotxa, i ha estat creat per Educ’art; arrenca de moment als quatre municipis esmentats, a través de les seves oficines de turisme, on es podran llogar les motxilles que permeten visitar més a fons el Parc Natural. Està previst que properament s’introdueixin tres nous itineraris, que cobririen les zones de Castellfollit de la Roca, la Vall de Santa Pau, la d’Hostoles i la de Sant Aniol de Finestres.