David López presenta un cartell de festes d’inspiració modernista

El cartell de les Festes del Tura 2016 és obra de l’artista garrotxí David López que s’ha inspirat en la col·lecció de cartells Cigarrillos París de de Manuel Malagrida. Per aquest motiu l’indret escollit per presentar el cartell va ser la Torre Malagrida. A l’acte hi van assistir representants d’entitats i veïns de la ciutat que es van poder endur un exemplar del cartell firmat a casa.

A Olot l’Ajuntament alterna la convocatòria d’un concurs per a la creació del cartell de les Festes del Tura amb l’encàrrec de l’obra a un artista local que no n’hagi realitzat mai cap. Enguany va ser David López qui va rebre l’encarrec de realitzar la imatge gràfica de la festa major olotina. El cartell, amb un clar caire modernista, mostra els gegants d’Olot brindant per la ciutat amb uns gots que reprodueixen la bandera olotina. En la seva obra, López s’ha inspirat en la col·lecció de Cigarrillos París de Manuel Malagrida i ha volgut donar-hi presència a dos olotins més Miquel Blay i Ramon Casas.

Les Festes del Tura es celebraran del 7 al 11 de Setembre i ja s’han donat a conèixer alguns dels caps de cartell. Oques Grasses, Aspencat i Germà Negre, entre altres, actuaran per les festes i les Tures seran les encarregades de fer el pregó.  En l’àmbit cultural, es podran veure les representacions de ‘El Flodiro Pensil – Nenes’ i de l’Avar de Molière.

Notícies relacionades:

Les Tures seran les encarregades de llegir el pregó 2016 de Festes en honor a la singularitat del seu nom

Les Festes del Tura 2016 comptaran amb la figura del col·laborador

Obertes les inscripcions per participar al Ball Pla de les Festes del Tura

x