Un camp de treball neteja i senyalitza en dues setmanes el camí del Comú de Tortellà

Ara fa deu dies va arrencar el Camp de Treball de Tortellà, l’únic d’aquest estiu a la Garrotxa, i que està destinat a joves de 14 a 17 anys. Aquest grup ha arranjat el camí del Comú del municipi, a través de la seva neteja i senyalització. Avui han rebut la visita de la Directora General de Joventut, Marta Vilalta, que assegura que “com a mínim” mantindrà l’aportació als camps de treball catalans el 2017.

El camí del Comú de Tortellà és un espai ple de senders que s’usava per desplaçar-se per l’Alta Garrotxa i per extreure’n recursos naturals per al mateix municipi. Però amb el pas del temps se n’ha abandonat l’ús històric que havia tingut. Per tal de recuperar el camí, durant dues setmanes hi actua un camp de treball: es tracta de 24 joves voluntaris de 14 a 17 anys, procedents sobretot de les demarcacions de Barcelona, Lleida i Tarragona, i que s’han dedicat a senyalitzar i netejar tot l’itinerari.

El del camí del Comú és l’únic camp de treball que hi ha hagut aquest 2016 a la Garrotxa, malgrat que la comarca ja havia viscut iniciatives similars en anteriors estius. Avui, el grup de Tortellà ha rebut la visita de la Directora General de Joventut, Marta Vilalta, i l’alcalde de Tortellà Rafel Domínguez, que han volgut conèixer les impressions dels joves. Tots dos coincideixen que els camps de treball aporten beneficis tant als participants com als veïns. La demanda del territori per a poder fer camps de treball creix cada any, però el govern no pot assegurar que s’ampliï el nombre de grups. De totes maneres, la Directora General de Joventut assegura que l’aportació que destina el govern a aquest tipus d’iniciatives no disminuirà els propers anys.

A tot Catalunya hi ha més de 1.000 joves repartits en 50 camps de treball, 14 dels quals es desenvolupen a la demarcació de Girona. A la Garrotxa, l’entitat organitzadora d’aquest camp ha estat l’Associació Núria Social.