El ple de l’Ajuntament de les Preses rebutja les rotondes i aposta per la variant a través de dues mocions aprovades per unanimitat

L’opinió d’una part considerable dels veïns a les Preses ha canviat l’apreciació de les rotondes a la travessera com a solució al trànsit derivat de Bracons. Tot i que la Generalitat ha arribat a licitar l’estudi dels projectes dels dos giratoris, l’oposició veïnal, avalada per més de 600 signatures, ha arribat al ple en forma de moció. Convergència i Esquerra també van presentar-hi les seves respectives propostes per rebutjar les rotondes. Dues de les tres mocions van ser aprovades per unanimitat. Ara traslladaran l’acord al Departament de Territori perquè descarti la seva proposta i treballi per construir la variant.

Un saló de sessions més ple de l’habitual. És el que van trobar ahir els grups municipals representats a l’Ajuntament de les Preses. El públic present a la sala esperava veure progressar la moció de rebuig a les rotondes presentada per veïns del poble, sobretot aquells que viuen als sectors propers on s’havien previst els giratoris. Més de 600 veïns dels prop dels 1.800 que té el municipi han donat suport a aquesta proposta en una recollida de signatures. Convergència i Esquerra també van portar al ple les seves propostes. La primera a ser debatuda va ser la dels republicans, inclosa des d’un inici a l’ordre del dia. Convergència va tombar aquesta primera moció perquè el text considera que el seu grup donava per fet que es construirien les rotondes, i perquè Esquerra no havia sol·licitat l’informe extern promogut des del Departament de Territori i Sostenibilitat per tal d’estudiar la proposta. El punt va generar els primers retrets creuats entre els dos grups municipals.

 

Seguidament, el ple va debatre dues mocions presentades d’urgència, la primera pel col·lectiu veïns que considera que les mocions no són la solució, sinó al contrari; pensen que allargarien l’actual molèstia per no tenir la variant i augmentarien encara més el trànsit pels carrers del poble. Va ser aprovada per unanimitat, tot i que l’equip de Govern va fer notar que està disconforme amb la paraula “descartar” referida a les rotondes. Després va debatre’s la moció presentada d’urgència per Convergència, a l’equip de govern, on s’especifica que se solidaritza amb el malestar veïnal i amb la moció presentada pel moviment ‘Variant sí, rotondes no’, i demana com a alternativa a les rotondes el treball per la mobilitat a través de la millora del sistema semafòric. La moció de Convergència també va ser aprovada per unanimitat.

L’Ajuntament de les Preses traslladarà al Depratament de Territori i Sostenibilitat els acords presos a les dues mocions aprovades perquè descarti les proposta de rotondes i treballi per fer possible al més aviat possible la variant que ha de connectar Olot amb Bracons. Convergència també va acceptar la proposta d’Esquerra de crear una comissió de seguiment formada pel Govern, l’oposició i els veïns del municipi.

Notícies relacionades:

L’alcalde de les Preses demana deixar sobre la taula els estudis de les rotondes i estudiar alternatives

L’alcalde de Les Preses defensa la construcció de les rotondes al municipi tot i les reticències veïnals al projecte

L’alcalde de les Preses explica que la Generalitat té previst construir les rotondes de la travessera a principis del 2017

x