La ‘XII Biennal Olot-Fotografia’ comptarà amb 55 exposicions d’autors d’arreu del món i novetats importants

L’organització de la ‘XII Biennal Olot-fotografia’ està acabant de preparar la mostra internacional que s’inaugurarà demà a les 7 de la tarda i que comptarà amb 55 exposicions d’autors d’arreu del món.

Els organitzadors de la 12a Biennal Olot-Fotografia estan fent els últims preparatius de cares a divendres, dia en que comença aquesta mostra internacional de fotografia. L’edició d’enguany acollirà un total de 55 exposicions, repartides entre Olot, Castellfollit de la Roca i aquest any per primer cop també a Barcelona. Per aquest 2016, s’esperen novetats importants. Per exemple la presència de 3 fotògrafs minuters que estaran per el centre d’Olot, donant a conèixer com funcionava la fotografia als anys 30 i 40.

El tret de sortida de la Biennal Olot-Fotografia es farà demà a les 7 de la tarda i dissabte continuaran les exposicions, amb autors d’arreu del planeta. La mostra es donarà per acabada el 30 d’agost aprofitant el dia de la botiga al carrer.

Els Museus d’Olot i l’Arxiu Comarcal se sumen a la biennal

En el marc de la Biennal d’Olot Fotografia també es podran veure exposicions als Museus d’Olot i a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. A la sala 15 del Museu de la Garrotxa s’hi podrà veure ‘Campo de Juego’ del fotògraf gadità Albert Franco Díaz. L’autor es trasllada a la Hoz del Río Dulce de Guadalajara, on es va gravar la sèrie ‘Fauna Ibérica’, de Félix Rodríguez de la Fuente als anys 80. Al Museu dels Volcans, fins al  28 d’agost, s’hi exposarà un recull de fotografies de Pere Virgili amb textos d’Àngels Codina titulada ‘Ni blanc ni negre’. Les imatges van acompanyades d’històries reals o inventades, sorgides a partir de l’observació dels retrats.

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa també es suma a la Biennal amb l’exposició ‘Colores Ciegos’ de Josep Echaburu. El fotògraf va realitzar aquesta sèrie preguntant-se com interpreta els colors una persona cega de naixement. A partir d’aquí la mostra, que ha rebut premis a nivell internacional, és el resultat d’un treball de camp i entrevistes a diversos invidents