Fina Puigdevall dissenya la carta del nou restaurant del Museu Nacional d’Art de Catalunya

Fina Puigdevall ha estat l’encarregada de dissenyar la carta del nou restaurant Òleum del Museu Nacional d’Art de Catalunya. La xef garrotxina ha transportat l’essència de la masia del Restaurant les Cols fins a la capital catalana elaborant un menú inspirat en les col·leccions romànica i modernista del museu.

La xef garrotxina Fina Puigdevall relaciona art i gastronomia en el disseny de la carta del nou restaurant Òleum del Museu Nacional d’Art de Catalunya. S’ha inspirat en dues col·leccions de l’equipament la romànica i la modernista. Així en el seu menú, la neveta de Besalú es converteix en un marinat vegetal de col llombarda i patates; l’obra ‘El gorg blau’ de Joaquim Mir esdevé una terrina de verdures que evoca un mosaic modernista amb un grapat de flors; la ‘porta vidriera’ de Frederic Vidal és representada per un pollastre rostit amb prunes i cebetes i, entre altres obres romàniques i modernistes, les pintures de l’absidiola de Sant Esteve d’Andorra es converteixen en unes postres de remolatxa i gelat de iogurt ple de color.

Totes aquestes propostes, més enllà de degustar-se en els menús, també s’ofereixen com a racions individuals. En total són un conjunt de 10 plats i tres postres que suposen una nova carta de presentació de la garrotxina a la capital.

Notícies relacionades:

La xef olotina Fina Puigdevall fitxa per l’hotel Mas de Torrent

El Consorci d’Acció Social organitza tallers de cuina fàcil i saludable al Menjador Social d’Olot amb alguns dels cuiners més coneguts de la ciutat

Els restaurants Les Cols i Ca l’Enric revaliden les seves estrelles Michelin

x