Joves de Santa Coloma han treballat voluntàriament durant deu dies per preservar el paratge de la Moixina

Disset joves del Casal dels Infants de Santa Coloma de Gramanet han passat uns dies a la Garrotxa. No ho han fet en unes colònies convencionals, sinó que han estat en un camp de treball, per aprendre i donar un servei alhora que convivien i vivien una experiència diferent. Avui aquests joves posen rumb cap a casa seva, però s’enduen una molt bona impressió de la comarca i de la seva gent, i a la vegada han contribuït a preservar el paratge natural de la Moixina.

Ja ha arribat l’hora de tornar cap a casa per a disset joves del Casal dels Infants de Santa Coloma de Gramanet, que han passat deu dies a Olot. No han estat en unes colònies convencionals, sinó que han vingut a treballar per la natura en una experiència sensacional.

Es tracta de nois i noies d’entre 16 i 21 anys generalment amb problemes a casa, que necessiten una experiència vital de convivència i treball desinteressat, de conèixer gent nova i d’aïllar-se uns dies de les seva vida quotidiana al barri de Fondo i Santa Rosa-Raval de Santa Coloma de Gramanet.

En unes activitats coordinades entre el camp de treball, l’IME i el Parc Natural, els joves han estat a la zona de la Moixina i s’han esforçat cada matí per extreure créixens del paratge. Es tracta d’una planta invasiva que escalfa l’aigua i malmet la fauna i la flora de la zona, i d’aquesta manera, extraient-lo de la Moixina, els joves del camp de treball s’han adonat del valor i la satisfacció que comporta cuidar la natura, amb dures jornades de feina que han costat d’acabar però que finalment han estat del tot satisfactòries.

Però aquests 17 joves no només han vingut a Olot a treballar, sinó a viure una experiència d’aprenentatge i servei que els ha ofert la possibilitat de conèixer gent nova, relacionar-se amb els companys, conviure i ocupar-se ells mateixos de cuinar o netejar, al campament que s’ha fet durant aquests dies a l’Escola Pia. I el centre educatiu no ha estat l’únic que ha ajudat al camp de treball en la seva iniciativa, sinó que els Escoltes de la Garrotxa s’han ocupat durant les tardes de donar opcions d’oci i fer activitats conjuntes amb els joves. De fet, la principal experiència que tots els joves i monitors destaquen d’aquests dies és el contacte amb la gent de la Garrotxa, per la seva proximitat i hospitalitat, uns aspectes que sovint troben a faltar al seu barri.

Una experiència única per als joves, que a més de tots els valors que s’han endut cap a casa i d’haver pogut gaudir d’unes colònies d’estiu, encara que no siguin les típiques, han ajudat a preservar el medi natural de la Garrotxa, amb una  feina ben necessària.