L’Ajuntament d’Olot dóna llum verd a la creació del consorci de promoció econòmica comarcal Dinàmig

Amb l’aprovació dels estatuts portada a terme ahir pel ple de l’Ajuntament d’Olot, ha quedat constituït inicialment el consorci Dinàmig – Agència de Desenvolupament i Innovació de la Garrotxa. El nou ens, el tercer d’aquestes característiques participat pel consistori olotí i el Consell Comarcal, té com a objectiu aprofundir en el treball conjunt de les dues corporacions en la promoció econòmica i social de la Garrotxa, així com en les polítiques actives d’ocupació.

A mitjans de juliol el Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar la creació del nou consorci Dinàmig de promoció econòmica. Ahir va ser el torn de l’Ajuntament d’Olot, l’altra administració competent en la gestió del nou ens. És tercer consorci que es crea a la comarca, després del de Medi Ambient i Salut Pública i el d’Acció Social, i sorgeix com a resultat de l’acord que l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal van plantejar el 2011 per integrar en un sol ens els organismes i serveis públics que treballaven en l’àmbit de la promoció econòmica. El Consell Comarcal i l’Ajuntament han continuat fins avui amb un conveni de col·laboració que els ha permès compartir una única direcció tècnica. El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, va exposar ahir alguns valors que acompanyen el nou ens, com són els de visió global, estratègia, transparència, agilitat, especialització o proporcionalitat.

Esquerra va donar suport a la creació del nou consorci, de la mateixa manera que el regidor d’Olot en Comú, que va valorar especialment la incorporació als estatuts de dos punts proposats pel seu grup: la presència a la Junta General de tots els grups municipals i la representació a la Junta Territorial de tots els agents socials, en especial els sindicats. La CUP va votar-hi en contra argumentant que alguns punts no quedaven clars als estatuts, com és el cas de l’aportació que fa cada administració, o la delimitació de l’àmbit públic i el privat. També va dir que no compartia alguns aspectes, com la figura del gerent. La creació del consorci de promoció econòmica va quedar aprovada, la qual cosa va comportar l’inici dels tràmits per dissoldre i liquidar l’actual Institut Municipal de Promoció d’Olot, organisme autònom depenent de l’Ajuntament.

Aproven dues de les quatre mocions presentades

Al ple celebrat aquest dijous es van presentar fins a cinc mocions, que van ser presentades amb més o menys èxit. Els grups van aprovar per unanimitat la moció per a la promoció i consum d’energies netes per consolidar la sobirania energètica local presentada per Esquerra. Es va rebutjar la moció de la CUP per estudiar per veure si es poden municipalitzar els serveis públics externalitzats de l’Ajuntament. Es va aprovar, en canvi, la moció dels cupaires que demanava la derogació del reial decret que regula el procediment per atorgar la nacionalitat espanyola. També es va rebutjar la moció d’Olot en Comú per garantir la laïcitat de l’Ajuntament. L’equip de Govern no va estar d’acord amb el plantejament d’alguns dels punts inclosos a la moció.

Els dies de festa local del 2017

El ple d’ahir va aprovar, per altra banda, els dos dies de festa local per al 2017. L’any vinent seran el dijous i divendres 7 i 8 de setembre per comptes del 8 i el 9. Això evitarà la correlació de quatre dies festius, cosa que hagués perjudicat el comerç local.

Notícies relacionades:

Unes 200 persones assisteixen a la presentació oficial de DinàmiG a la sala El Torín

DinàmiG és la nova Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa

x