Els veïns de Riudaura i Miquel Gil tanquen de manera magistral el festival D’aqui estant veig una estrella

El festival D’aqui estant veig una estrella es va tancar per la porta gran. Mig miler de persones van assistir en directe al concert final, que va tenir els veïns del poble com a protagonistes convertint els balcons de la Plaça del Gambeto en escenaris improvisats. Una nit màgica que tancava de la millor manera la onzena edició del festival.

Els balcons de la fabulosa plaça del Gambeto de Riudaura tornaven a transformar-se en escenaris, en seus de música tradicional amb els veïns del municipi garrotxí com a grans protagonistes. La onzena edició del Festival D’aqui estant veig una estrella es culminava dissabte amb un concert magnífic, alternant escenaris al voltant de la plaça principal del poble i complint amb escreix l’objectiu de l’Ajuntament i del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa: la difusió d’un patrimoni musical, literari, sociocultural i històric i la transmissió d’aquests de generació en generació. I és que des del més gran fins al més petit té un lloc reservat en aquest festival popular i ja conegut a tota la Garrotxa.

L’Agrupació Músics de Riudaura i una vintena de veïns del poble, els Cantadors de Riudaura, van interpretar cançons no només des dels balcons sinó des de tots els racons de la Plaça, en un concert amb molta personalitat que va precedir l’actuació del cantautor valencià Miquel Gil, un dels fundadors del grup de folk valencià Al Tall.

Unes 500 persones van omplir de gom a gom el centre de la Plaça del Gambeto de Riudaura, en un concert que enguany tancava el nou format de dos dies del festival de música tradicional D’aqui estant veig una estrella.