El garrotxí Isaac Barti es proclama campió de Km Vertical Cadet a la Gran Sasso Sky Race d’Itàlia

El corredor garrotxí del Club Natació Olot Isaac Barti s’ha proclamat campió del món de Km Vertical en la categoria cadet. El garrotxí va assolir la gran fita divendres a la Gran Sasso Sky Race – Trofeo Piergiorgio de Paulis, que se celebra a la regió italiana de l’Aquila.

La prova, amb un recorregut de 3 quilòmetres i mig de distància i mil metres de desnivell, obria el Campionat del Món Juvenil de Curses de Muntanya, organitzat per la Internactional Skyrunning Federation, i va comptar amb la participació de 57 atletes d’arreu del món, que van prendre la sortida al Fonte Cerreto. El garrotxí disputava la cursa després d’haver-se classificat en primera posició per la Selecció Espanyola d’Esports de Muntanya, i va quedar primer classificat només tres mil•lèsimes per davant del segon corredor. La prova va significar el triomf de diversos atletes catalans. Oriol Cardona va resultar subcampió del món juvenil, mentre que Jan Margarit i Laia Aguilar van aconseguir la primera posició masculina i femenina a la categoria júnior. Jana Aguilar va esdevenir campiona del món cadet en la categoria femenina. Després de proclamar-se campió cadet masculí, Isaac Barti encara tenia fam de competició. L’endemà de la prova de 3,5 quilòmetres, el garrotxí va provar sort a la cursa de 17 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell.

Notícies relacionades:

Isaac Barti i Sofia Garcia guanyen la primera edició de la VertiKalm del Puigsacalm

La Pujada a la Salut, organitzada pel Club Atletisme Pescallunes, reuneix 210 participants en la seva 41a edició i veu guanyar el jove Isaac Barti

La Cames de Ferro recapta 12.000 euros per lluitar contra el càncer infantil i veu guanyar a Barti, Hernández i Masó en els seus tres recorreguts

x