L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa posa en marxa el nou servei de diàlisi

Quan es va posar en marxa l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, el novembre del 2014, la previsió era la d’incorporar-hi el servei de diàlisi l’estiu del 2015. La posada en marxa d’aquest servei s’ha allargat un any a causa d’una actuació que s’ha hagut de portar a terme per millorar el reciclatge i tractament de les aigües. El servei de diàlisi de la Clínica Girona ha assumit aquesta inversió i, finalment, avui l’hospital olotí ha pogut començar a oferir el servei.

Després d’introduir el servei d’oncologia, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha pogut incorporar avui la segona de les grans novetats previstes des de la posada en marxa del centre. El servei de diàlisi de l’hospital olotí funcionarà els dilluns, dimecres i divendres, i beneficiarà una vintena de garrotxins que fins ara havien de viatjar fins a Girona tres cops per setmana per rebre el tractament. Des d’avui, són els professionals de la Clínica Girona els que es desplacen fins a Olot per garantir la continuïtat assistencial. El Patronat de l’hospital garrotxí ho ha decidit així després de valorar la qualitat del servei prestat des de la Clínica Girona. Mica en mica, s’estudiarà com el personal de l’hospital olotí pot integrar-se també en el servei.

Els malalts de més complexitat seguiran vinculats a l’Hospital Josep Trueta. La relació amb l’hospital gironí ha existit des de sempre, i amb el temps serà més explícita. L’anunci públic del regidor d’Olot en Comú de l’existència d’un document intern de l’hospital garrotxí que qüestionaria l’aliança del Triangle amb els hospitals de Vic i Campdevànol, va provocar la reacció del Servei Català de la Salut, que vol seguir impulsant l’aliança. Els seus responsables tenen la voluntat de contractar Oriol Morera, gerent de la regió sanitària de Barcelona, perquè impulsi i millori el treball conjunt que s’està portant a terme entre Olot, Vic i Campdevànol, en el qual també es vol incorporar l’Hospital Josep Trueta.

És previst que el conseller de Salut, Antoni Comín, visiti aquest divendres l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa per veure de primera mà les noves instal·lacions de diàlisi que s’hi han posat en marxa.

Notícies relacionades:

Els usuaris de l’hospital d’Olot posen una nota d’un 8,9 a l’atenció rebuda al centre

L’Hospital d’Olot posa en marxa el servei de wi-fi gratuït