L’illa energètica es posarà en funcionament durant el mes de setembre donant subministrament a set edificis

L’illa energètica es posarà en marxa, segons les previsions de l’Ajuntament, a la tardor. El projecte ha afegit dos edificis més que es beneficiaran del subministrament d’energia renovable, el Casal de la Gent Gran i el futur espai renovat de Can Monsà. En les properes setmanes els tècnics del SIGMA posaran a prova el funcionament de l’estructura i n’autoritzaran l’activació.

El projecte de l’illa energètica a Olot serà una realitat aquesta propera tardor. Amb les obres al carrer Fontanella, es donaran per finalitzades les intervencions amb les quals serà possible l’activació d’aquest sistema d’energia renovable, que permetrà donar subministrament a la plaça Mercat, el geriàtric Montsacopa, la residència la Caritat, el Museu Comarcal de la Garrotxa i els equipaments de l’hospital Sant Jaume, a més del Casal de la Gent Gran i al futur espai remodelat de Can Monsà.

Tots els equipaments que s’abasteixin a través de l’illa energètica disposaran d’un subministrament complet, i funcionaran amb energia renovable i sostenible, un projecte innovador i pioner que l’Ajuntament d’Olot vol reforçar i promocionar, per tal que tan la gent de la ciutat com els qui la visitin puguin saber com funcionen aquests espais a través de la biomassa, les plaques solars i els pous geotèrmics. De fet, el consistori té pensat convidar les escoles perquè els estudiants puguin veure que edificis comercials i d’ús públic que funcionen a ple rendiment es poden abastir únicament amb energies renovables i d’una manera conjunta.

En les properes setmanes, els tècnics del SIGMA faran les proves pertinents per saber si l’illa energètica ja es pot posar en marxa, encenent les calderes de biomassa, activant els pous geotèrmics i obrint les plaques solars.

Notícies relacionades:

Es talla el trànsit al carrer Fontanella per obres vinculades al projecte de l’illa energètica

Olot guanya el premi a la ‘Ciutat de l’any en bombes de calor geotèrmiques’ pel projecte de l”Illa energètica’

Gas Natural Fenosa, l’empresa olotina Wattia Innova i l’Ajuntament posen en marxa l’illa energètica al centre d’Olot, un projecte sostenible pioner a Espanya