Els garrotxins poden col·laborar amb l’associació protectora Terra Viva participant a les fires d’adopció que s’organitzen al territori

Fa uns dies els informàvem de les possibilitats d’adoptar de forma responsable un gos o un gat a través de l’Associació Protectora d’animals de la Garrotxa, Terra Viva, així com les múltiples formes que existeixen per col·laborar amb la tasca de l’entitat. Una d’elles és acompanyar els animals a les fires d’adopció que s’organitzen en comarques veïnes, així com elaborar productes artesanals que s’hi vénen per recollir fons.

Montse Quesada és voluntària a l’Associació Protectora d’animals de la Garrotxa Terra Viva. Col·labora habitualment amb l’entitat responsabilitzant-se de diverses tasques. Una d’elles és l’acompanyament de gossos que es troben a la protectora fins a fires que s’organitzen al territori, per tal d’ajudar-los a trobar una família adoptiva. El primer que fa l’associació quan sorgeix la possibilitat de participar en alguna fira, és comprovar el nombre de voluntaris i cotxes amb què disposa per desplaçar-hi els animals. Un cop allà, els voluntaris presenten els gossos a les desfilades que s’hi celebren amb l’objectiu de trobar persones interessades.

El procés d’adopció d’un gos a través de la participació en una fira es porta a terme de forma rigorosa per evitar que l’animal sigui retornat a la protectora pocs dies després. El primer que s’ofereix és un període d’acollida.

Una altra manera de col·laborar amb les fires on hi participa Terra Viva és confeccionant productes solidaries, fets manualment, que es poden vendre a la parada que l’associació té a la fira. Els fons recollits amb la venda es destinen íntegrament a la cura dels animals que es troben a la protectora.

La propera fira d’adopció on Terra Viva té previst participar és la fira Adoptàlia de Figueres. L’esdeveniment se sol celebrar a mitjans d’octubre a la capital de l’Alt Empordà. Els interessats poden rebre més informació posant-se en contacte amb l’associació.

Notícies relacionades:

El Consell i Terra Viva alerten de la manca d’adopcions de gossos a l’estiu i busquen solucions per a l’augment del nombre de gats