El juliol tanca amb 36 garrotxins més apuntats a l’atur

L’atur ha augmentat durant el mes de juliol a la Garrotxa. Ara hi ha 36 persones més desocupades registrades que al mes passat. En total són 2.463 els garrotxins que estan apuntats a les llistes d’aturats. Comissions Obreres atribueix aquest augment al fet que la Garrotxa no gaudeix d’una forta afluència turística que faci augmentar les contractacions i al fet que algunes administracions i empreses donen de baixa els treballadors en els períodes vacacionals. El juliol és un mes en què tradicionalment l’atur disminueix a tot el territori català per l’efecte del turisme. Olot Televisió hem volgut saber a quins motius es pot deure aquesta pujada.

2.463 persones són les que es troben actualment apuntats a les llistes de desocupats de la Garrotxa. Són 36 persones més que les registrades el mes passat i suposa un increment d’un 1’48% respecte el juny del 2016. Si es mira per municipis, a Olot ha incrementat molt lleugerament, un 0’36%. Les Planes d’Hostoles amb 9 persones, Sant Joan les Fonts amb 13 i Sant Feliu de Pallerols amb 5 desocupats més, són els pobles que han registrat un augment més accentuat a nivell percentual. Tots ells han augmentat en més d’un 10% les persones aturades.

El juliol és un mes en que tradicionalment a tot el territori català, per efecte del turisme, es registra una baixada de l’atur. Aquest és un factor que no fa variar excessivament les llistes a la Garrotxa i en aquest mes de juliol, se n’hi poden atribuir d’altres. Des del sindicat Comissions Obreres s’apunta que l’augment es podria deure al fet que algunes administracions i empreses donen de baixa els treballadors en períodes de vacances. Des del Servei ocupacional d’Olot, el Mas les Mates s’apunta que també es podria deure a la finalització al mes de juliol dels contractes fixes discontinus del món educatiu, com ara els dels monitors de menjador i de transport.

Tot i l’augment al juliol de l’atur, les dades d’enguany es situen molt per sota de les registrades fa un any. Ara hi ha 269 persones desocupades menys que al juliol de l’any passat cosa que suposa una disminució de gairebé un 10%.

x