Nova campanya de donació de sang aquest cap de setmana a Olot

Divendres, dissabte i dilluns a Olot es celebraran tres jornades de donació de sang. Aquesta és una campanya que la delegació de Donants de Sang de la Comarca du a terme anualment tot recordant que la necessitat de donacions no fa vacances a l’agost.

El Banc de Sang de Catalunya s’ha marcat l’objectiu d’arribar a les 50.000 donacions aquest estiu. Fins al moment s’han superat les 18.000 bosses, però encara en falten milers per assolir la fita marcada. Per aconseguir l’objectiu i com ja fa anys que es du a terme a la Garrotxa s’han organitzat tres jornades de donació que es faran divendres de quatre de la tarda a nou del vespre i dissabte de deu a 2/4 d’1 i de quatre a 2/4 de 9 a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. També es podrà donar sang dilluns 8 d’agost en horari de tarda de 6 a 9 al Casal del barri del Pla de Dalt.

Es calcula que al territori català diàriament es necessiten 1.000 bosses i ja fa uns anys que s’està reduint el volum de donacions per manca de relleu generacional. Com es fa a la resta del país aquest estiu, en la jornada d’aquest cap de setmana d’Olot es donaran tatuatges temporals als donants. Per ser donant només cal complir dos requisits: ser major de 18 anys i superar els 50 kg de pes.