L’Ajuntament de la Vall d’en Bas lamenta la decisió unilateral de Les Preses de no seguir endavant amb les rotondes

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha fet arribar per carta a tots els veïns una explicació de la situació actual de la variant i la construcció de les rotondes a la travessera de les Preses. En aquesta reafirma els compromisos presos en relació a la variant i es detalla la cronologia del projecte de rotondes que la setmana passada Les Preses es va decidir paralitzar aprovant la moció presentada pels veïns. El consistori de la Vall d’en Bas respecta el canvi de posició d’equip de govern del municipi veí, però lamenta que la decisió s’hagi pres unilateralment.

El ple de l’ajuntament de les Preses de la setmana passada va aprovar, amb tots els vots a favor, dues mocions amb l’objectiu de deixar sobre la taula la construcció de les rotondes al municipi i d’estudiar altres alternatives. La decisió afecta a la Vall d’en Bas, ja que una de les rotondes es preveu que es construeixi en el seu terme municipal. En una carta adreçada a tots els veïns del municipi, l’Ajuntament explica que el projecte de les rotondes va ser una iniciativa sorgida del municipi veí i que ara, davant del canvi de postura de Les Preses, respecten la decisió però lamenten que aquesta s’hagi pres unilateralment.

Com que la proposta de les rotondes va sorgir de les Preses, ara la Vall d’en Bas esperarà que sigui aquest ajuntament el que els comuniqui oficialment el canvi de postura i quines altres propostes s’estudiaran per agilitzar el transit a la travessera de forma puntual fins que s’hagi construït la variant.

En la mateixa carta adreçada als veïns, l’Ajuntament concretava que la construcció de la variant és un projecte que no es solucionarà a curt termini i per aquest motiu, des del seu equip de govern sempre van entendre les rotondes i la variant per separat i es tractaven de forma independent.

Respecte la variant, l’escrit, que firma el mateix alcalde, reafirma el compromís de buscar un traçat que sigui el que menys afecti els valors naturals, paisatgístics, mediambientals i agraris del territori i es cenyeixen als punts del pacte subscrit entre els la Vall d’en Bas, Les Preses i Olot.

Notícies relacionades:

El ple de l’Ajuntament de les Preses rebutja les rotondes i aposta per la variant a través de dues mocions aprovades per unanimitat

L’alcalde de les Preses demana deixar sobre la taula els estudis de les rotondes i estudiar alternatives

El Govern estaria estudiant la possibilitat que la variant de les Preses tingui alguns trams desdoblats