Tres productes garrotxins aconsegueixen el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent

La Diputació de Girona va fer pública ahir la llista Girona Excel·lent d’aquest any. La relació inclou 38 productes de 25 empreses de la demarcació, que fins l’agost de 2018 podran lluir el segell d’alta qualitat agroalimentària. A la Garrotxa l’han aconseguit dues empreses de formatge i licor, que s’afegeixen als productes de la Denominació d’Origen Fesols de Santa Pau.

La Garrotxa ha aconseguit tres distincions de qualitat Girona Excel·lent pels seus productes agroalimentaris. Entre els seleccionats, un té el segell distintiu de forma permanent: són les varietats de gra petit i setsetmanera de la Denominació d’Origen Protegida de Fesols de Santa Pau. Aquestes varietats no poden presentar-se en cap de les categories establertes pel Girona Excel·lent, per la seva característica diferenciada i única. Pel que fa a l’apartat de begudes locals, la Societat Limitada Xavier Codina d’Olot ha aconseguit un segell Girona Excel·lent amb la Ratafia Russet, l’única seleccionada en l’apartat de licors. La tercera empresa que ha aconseguit un ampli reconeixement és Formatges la Xiquella de la Vall d’en Bas; en total ha obtingut tres distincions dins el grup de lactis: el Iogurt Natural, el formatge ‘Cofat’ en la categoria de curats, i el formatge ‘Manyac’ en l’apartat de lactis singulars. En total a la demarcació s’han escollit 38 productes de 25 empreses, de les 159 mostres presentades. Tots els que han aconseguit el segell Girona Excel·lent de la Diputació de Girona podran lluir la distinció fins l’agost de 2018.