El conseller de Salut visita el nou servei d’hemodiàlisi d’Olot i confirma l’aposta per l’aliança estratègica del Triangle

El conseller de Salut, Toni Comín, ha visitat aquest migdia l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, on ha destacat que amb l’aliança del Triangle, tots els centres sanitaris implicats hi guanyaran. És per això que des del departament s’apostarà per la col·laboració entre aquests centres i també amb altres, com el Trueta de Girona. Comín també destacat l’hospital olotí com un exemple a seguir en el marc sanitari català.

El Conseller de Salut, Antoni Comín, ha arribat a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa a 1/4 de dues de la tarda. Primerament, s’ha reunit amb el comitè directiu de la Fundació. Després, ha visitat el nou servei d’hemodiàlisi, habilitat a la segona planta del centre. L’espai compta amb 13 punts de tractament que donen  servei a una vintena de garrotxins, assistits per quatre professionals de la Clínica Girona, que es desplacen a l’hospital olotí tres cops per setmana gràcies al conveni establert amb l’hospital d’Olot. El conseller ha posat el centre hospitalari com a exemple del que volen per al sistema sanitari català.

 

Comín ha destacat també el sistema de col·laboració que l’hospital olotí manté amb els hospitals de Vic i Campdevànol. Al conseller se li ha preguntat per l’informe intern de l’Hospital d’Olot fet públic, segons el qual es qüestionaria l’anomenada aliança del triangle perquè reprentaria un sobrecost anual de 150.000 euros per al centre garrotxí. Comín ha afirmat que l’aliança no perjudica a cap dels hospitals implicats, i que, al contrari, el temps demostrarà que és beneficiósa per a tots.

 

És per això que el conseller confirma el compromís de la conselleria per aprofundir en l’impuls de l’aliança del Triangle, en la que també hi inclou l’Hospital Josep Trueta de Girona, com a hospital regional de referència. Comín ha refermat el compromís de la conselleria per millorar les instal·lacions de l’hospital Trueta, començant per l’actuació que ja està en marxa i que serà una realitat en els propers dos anys, el nou servei d’urgències de l’hospital gironí, i continuant amb les inversions que s’han de fer per a la Unitat de Cures Intensives pediàtrica, així com un nou bloc de quiròfans, amb un cost de 12.000 euros.