El jugador de waterpolo Blai Mallarach és l’únic garrotxí que competeix a Rio 2016

Avui comencen els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro en els que hi competirà un únic garrotxí: el waterpolista Blai Mallarach. Juntament amb els seus 12 companys d’equip i tot el cos tècnic ja es troba al Brasil on començaran a competir demà mateix en el primer partit de la fase classificatòria.

Blai Mallarach és l’únic garrotxí que competirà enguany als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. La competició de waterpolo començarà demà dissabte amb el primer partit de la fase classificatòria, que es divideix en dos grups de sis equips. La Selecció Espanyola forma part del grup B i en el primer partit s’enfrontarà a Itàlia. En els següents partits de la classificatòria, l’equip de Mallarach jugarà contra els Estats Units el 10 d’agost i contra Croàcia dos dies més tard. Espanya tancarà la competició en la fase classificatòria amb els partits contra França i Montenegro els dies 12 i 14 d’agost respectivament. En el cas que la Selecció Espanyola quedi entre els quatre equips amb més punts del grup B, passarà a competir en Quarts de Final el dimarts 16 d’agost. Les semifinals es celebraran dos dies més tard i el dissabte 20 d’agost es disputarà la final.

Blay Mallarach juga amb la Selecció Espanyola de Waterpolo des de la temporada 2007-2008. Amb l’equip estatal ja va competir als Jocs Olímpics de Londres 2012 i ha guanyat una medalla de plata al Mundial de Roma del 2009. Sorgit de les bases del Club Natació Olot i després d’haver passat pel Club Natació Barcelona, ha competit en la lliga croata amb el Mladost i en les darreres quatre temporades ha jugat amb l’Olympiacos de Grècia amb el que va guanyar la lliga nacional aquest curs. Un cop finalitzada la competició olímpica, Mallarach tornarà a Catalunya per quedar’s-hi, al menys, dues temporades. Aquest juliol ha fitxat pel Club Natació Atlètic Barceloneta.