L’Esbart Marboleny i el grup de música Marbolets participen aquests dies al Triangle Folklore Festival de Dinamarca

Aquests dies, Marboleny està mostrant la dansa d’arrel tradicional catalana a Dinamarca. El Triangle Floklore Festival ha convidat l’esbart de les Preses a participar en aquest esdeveniment que es porta a terme del 30 de juliol al 7 d’agost.

32 persones formen part de l’expedició del cos de dansa de l’Esbart Marboleny i el grup musical Marbolets que el passat dissabte van arribar a la ciutat danesa de Vejle per participar al Triangle Folklore Festival. L’esbart ha previst vuit actuacions al llarg de tota aquesta setmana, a més de diversos tallers participatius. Algunes d’aquestes actuacions, anomenades de gala, tenen lloc a diverses localitats i l’esbart hi presenta les Corrandes de l’Alta Garrotxa. També hi porta a terme actuacions de carrer de petit format, on ofereix els repertoris de dansa d’arrel tradicional mallorquina, valenciana i de Principat. L’Esbart Marboleny és un dels 12 grups convidats al festival danès, juntament amb grups procedents d’Indonèsia, Bèlgica, Estats Units, Taiwan, Hongria, Mèxic, Letònia, Sèrbia, Eslovàquia, Itàlia i Dinamarca. Tant els espectacles, com les activitats d’animació i participació protagonitzats pel cos de dansa i el grup musical garrotxins estan sent molt ben acollits, tant pel públic com pels grups internacionals representats. L’Esbart Marboleny tornarà a ser a les Preses dilluns, 8 d’agost, quan només faltaran 15 dies per iniciar una nova edició de l’Ésdansa.