La model olotina Nina Guàrdia organitza una desfilada de moda en un camp de refugiats de Bòsnia

La jove model olotina Nina Guàrdia va viure el passat juliol una experiència allunyada del seu dia a dia en el món de la moda. Guàrdia va organitzar un taller de bellesa i una desfilada per a joves d’un camp de refugiats de Bòsnia, que un quart de segle després de l’inici de la guerra segueix acollint gent.

La model Nina Guàrdia segueix fent-se un nom en la moda, però el passat juliol la seva activitat no es va desenvolupar davant les càmeres. L’olotina va rebre una proposta de l’associació Trenkalòs d’organitzar un taller de bellesa a Mihatovici, Bòsnia; un camp de refugiats procedents majoritàriament de Srebrenica, i que encara roman dempeus malgrat que la guerra va acabar fa més de vint anys. L’objectiu era millorar l’autoestima dels habitants del campament, però allà Guàrdia va rebre un nou encàrrec: fer una desfilada amb els refugiats.

La desfilada es va crear de zero: les peces de roba sorgien les teles que tenien els mateixos habitants, i entre diverses persones van anar definint l’espai per desfilar. Al final hi van participar una trentena de refugiats del campament de Mihatovici, que van aconseguir viure un dia diferent allunyada de la seva rutina.

Després de la desfilada, Nina Guàrdia va fer diverses conferències sobre bellesa, esport, dieta o igualtat de gènere. La idea de l’olotina és implantar a la capital garrotxina un taller similar els propers anys.

Ara la model Nina Guàrdia torna a ser a Olot, on recorda amb satisfacció els moments viscuts a Mihatovici, gràcies a la bellesa sorgida de la mateixa ànima de les persones.

x