Una mostra de la biennal Olot Fotografia intenta copsar el color que interpreten els cecs de naixement

Entre les exposicions de la Biennal Olot Fotografia hi ha un treball que es pot visitar a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i que intenta respondre una pregunta curiosa: com interpreten els colors les persones cegues de naixement? La mostra del fotògraf Josep Echaburu romandrà a Olot fins el 28 d’agost.

Groc, verd, blau…tots són colors identificables per la majoria, però com interpreten els colors les persones cegues de naixement? El fotògraf barceloní Josep Echaburu intenta resoldre aquesta pregunta a través del treball de camp que ha fet amb onze persones cegues; l’artista els entrevistava amb la intenció de descobrir les sensacions que tenien al parlar dels colors, i posteriorment buscava els espais per capturar aquesta impressió que tenen els cecs. Moltes vegades, el color que ells descrivien no existia en l’escena fotografiada, i es constata la transformació de la gamma de colors amb una gamma d’experiències que també poden constatar els vidents. Qualsevol pot associar el negre amb un cementiri, o el no color, també relacionat amb el transparent, amb l’aigua. Així, la comunicació pot fluir entre els cecs i els que poden captar els colors a través de la vista. El resultat del treball de Josep Echaburu es pot veure fins el 28 d’agost a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, emmarcada dins la biennal Olot Fotografia.

Notícies relacionades:

La ‘XII Biennal Olot-Fotografia’ comptarà amb 55 exposicions d’autors d’arreu del món i novetats importants