L’Esbart Marboleny torna de Dinamarca amb molt bones sensacions i ja es prepara per l’Ésdansa 2016

Falten menys de dues setmanes per l’inici del Festival Ésdansa de les Preses i els joves de l’Esbart Marboleny ja són de nou a la Garrotxa després de participar al Triangle Folklore Festival de Dinamarca. Durant la setmana passada van ser els ambaixadors de la dansa d’arrel catalana a partir d’actuacions i tallers amb grups de tot el món.

Indonèsia, Mèxic, Bèlgica, Taiwan, Hongria… són alguns dels 12 països que han compartit escenari amb l’Esbart Marboleny al festival internacional de música i dansa de Vejle, Dinamarca, el Triangle Folklore Festival. El cos de dansa hi ha actuat acompanyat del grup musical Marbolets, formant un equip jove i cohesionat que ha tingut molt bona rebuda. Durant tota la setmana han ballat en diverses localitats de la zona en tallers i actuacions que els han permès presentar les Corrandes de l’Alta Garrotxa i també danses mallorquines, valencianes i catalanes, com el ball de Cintes de les Preses. Viatges com aquest permeten als presencs relacionar-se amb altres grups de dansa de procedència ben diversa, conèixer altres cultures i formes de ballar però també practicar i millorar les seves pròpies coreografies. Després d’aquesta experiència, els 32 balladors que han viatjat a Dinamarca i tot el Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny ja es prepara per la propera cita, que arribarà d’aquí a menys de dues setmanes amb la celebració del Festival Ésdansa, on exerciran d’amfitrions.

Notícies relacionades:

L’Esbart Marboleny i el grup de música Marbolets participen aquests dies al Triangle Folklore Festival de Dinamarca