Besalú crea una nova plaça que permetrà comunicar diversos equipaments municipals

Besalú ha iniciat ja les obres d’esponjament de la part posterior a l’edifici de l’Ajuntament. Aquestes connectaran el Carrer Major i el Ganganell amb un nou espai públic, una placeta. D’aquesta manera es millorarà la comunicació entre diversos equipaments públics del centre històric de la vila comtal.

El pla especial del centre històric de Besalú de l’any 1986 preveia la construcció d’una plaça situada a la façana posterior de l’edifici de l’Ajuntament. Ara finalment aquest nou espai públic serà una realitat. Les obres per condicionar-lo ja s’han posat en marxa i permetran connectar el Carrer Major amb el Carrer Ganganell generant així una millor connectivitat entre diversos equipaments públics de Besalú: El teatre de Cal Tronc i la Casa Cambó, on hi ha la biblioteca, l’arxiu i una sala d’exposició, amb la zona d’emprenedors i la casa de la vila.

L’esponjament a més de permetre la rehabilitació de la façana posterior de l’Ajuntament, també permetrà crear un nou accés, per darrera, a l’edifici consistorial i a la nova oficina d’atenció vilatana que es posarà en marxa en les properes setmanes. Les obres estan pressupostades en 100.000 euros i compten amb la participació de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a través del Pla de Barris. Està previst que s’acabin al novembre. Amb aquest nou espai públic, el consistori besaluenc també contempla la possibilitat d’adquirir part de la finca veïna per si, en un futur, l’ajuntament té la necessitat d’ampliar-se.

Notícies relacionades:

El nou cos de vigilants municipals de Besalú i l’oficina d’Atenció Vilatana ja estan a punt per entrar en servei el proper 22 d’agost