Besalú aposta per l’energia sostenible instal·lant una caldera de biomassa que abastirà el pavelló i l’escola

Besalú posarà en funcionament una caldera de biomassa al poble, que abastirà el pavelló poliesportiu i l’escola, en una aposta clara per les energies renovables i també per abaratir els costos energètics per al consistori. La instal·lació ha d’estar a punt el proper mes de setembre.

L’escola i el pavelló poliesportiu de Besalú seran les instal·lacions municipals que es beneficiaran més de la instal·lació d’una caldera de biomassa que s’està duent a terme a hores d’ara. Es tracta d’una aposta del consistori besaluenc per reduir tant els costos com les emissions perjudicials pel medi ambient des dels equipaments del municipi. La instal·lació de la caldera venia recomanada per una auditoria municipal feta fa dos anys.

La instal·lació de la caldera es fa a través del programa de calderes de biomassa de la Diputació de Girona, que consisteix en la construcció de la caldera per part de l’empresa adjudicatària del contracte. L’ajuntament ho amortitzarà amb el pagament dels primers consums. De la instal·lació de la caldera també se’n beneficia un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics, situat a la mateixa zona, on es conforma una petita illa en la qual s’aposta fermament per la sostenibilitat energètica.