L’àrbitre de waterpolo Xavier Buch és un dels tres garrotxins que participen als Jocs de Rio de Janeiro

En waterpolo, Blai Mallarach no és l’únic garrotxí que hi ha a Rio. També hi participa l’àrbitre Xavier Buch, que participa en uns Jocs Olímpics per primera vegada.

Fins ara, el garrotxí Xavier Buch havia arbitrat en mundials i europeus, però mai en uns jocs olímpics. Cada selecció classificada té dret a tenir un àrbitre que designa la federació internacional de Natació. Aquesta és la seva primera experiència olímpica i assaboreix el moment tant com pot.

Buch va aconseguir el títol d’àrbitre FINA, la màxima categoria que atorga la federació internacional de waterpolo l’any 2012. Dedicat a l’arbitratge de forma amateur, ha fet de la seva passió un segon ofici, tot i que no s’hi guanya la vida.

Notícies relacionades:

El jugador de waterpolo Blai Mallarach és l’únic garrotxí que competeix a Rio 2016