La previsió d’ocupació per aquest cap de setmana llarg a la Garrotxa és d’un 90%

La previsió d’ocupació turística per aquest cap de setmana llarg d’agost a la Garrotxa és del 90%. Aquesta dada encara pot augmentar amb les reserves de darrera hora que es poden veure beneficiades per la bona previsió meteorològica.

Les dades de previsió d’ocupació turística d’aquest cap de setmana llarg d’agost a la Garrotxa han augmentat un 7% respecte les recollides l’any passat. En total es preveu que l’ocupació sigui d’un 90%, amb variacions en funció del tipus d’establiment. Les cases de colònies estaran al 95% d’ocupació entre demà i dilluns, els apartaments i les cases de turisme rural al 90, els càmpings al 85 i els hotels preveuen una ocupació del 80% per aquests tres dies. Aquestes dades poden augmentar amb les reserves d’última hora que es poden veure beneficiades pel bon temps. De fet, aquest és un factor que ha afavorit a que durant aquest estiu hagi augmentat l’ocupació, un fet que ve acompanyat també d’un canvi d’hàbit dels turistes, que fan més estades repartides al llarg de l’any però de ménys dies, tal com explica Turin Serra, Gerent de Turisme Garrotxa.

Per procedència es manté el perfil de famílies i parelles residents sobretot a Barcelona ciutat i a l’àrea metropolitana. De la resta d’Espanya els que més visiten la Garrotxa són els ciutadans del País Basc, Madrid i la Comunitat Valenciana. Tota aquesta afluència turística es veu beneficiada també per totes les activitats que s’organitzen durant l’època estival als municipis garrotxins. Tot i que moltes d’elles van enfocades als habitants dels pobles, els turistes també es beneficien.