Una trentena de Tures es reuneixen amb l’expectació de preparar el pregó de les Festes del Tura d’enguany

Les Tures han celebrat la seva trobada aquest divendres, amb l’al·licient de preparar el pregó de Festes del Tura, que enguany pronunciaran elles. Han estat una trentena per fer la foto de família a la plaça Major d’Olot, i 25 d’elles van anar a sopar, per celebrar una jornada única en tot l’any per reivindicar el seu nom, i per descomptat, el seu sentiment d’olotines.

La Tura Solà, de només 1 any, i la Tura Grabuleda, de 91, podien coincidir en pocs llocs més que la ja tradicional trobada de Tures que se celebra anualment a Olot. L’esdeveniment es fa per reivindicar aquest nom, que correspon al de la patrona de la ciutat.  La trobada va tenir lloc aquest divendres a la plaça Major d’Olot, on es va fer la foto de família amb una trentena de Tures, Maries del Tura i Turines, amb una gran expectació pel pregó que faran per les Festes del Tura, que també han fet augmentar l’assistència.

De fet, la trobada només començava a la plaça Major, i seguia en un restaurant on les Tures van ultimar els detalls del pregó que ja gairebé tenen a punt. Serà un tret de sortida molt local per a les Festes d’Olot. Les Tures asseguren que serà un pregó original i entretingut. Per conèixer com serà, caldrà esperar al primer dia de festes i estar ben atent a què passa al balcó del consistori olotí.