240 persones celebren la segona Festa de l’Aigua de Tortellà en remull amb un gran tobogan d’aigua

Tortellà ha celebrat aquest diumenge la seva segona Festa de l’Aigua. La jornada consisteix d’algunes activitats i de dinar popular, però tota la jornada gira al voltant del gran tobogan d’aigua que s’instal·la durant tot el dia, i del qual en gaudeixen des de grans a petits.

Un tobogan d’aigua gegant no és una cosa que es vegi cada dia. A Tortellà l’han instal·lat per segon any consecutiu, per la Festa de l’Aigua, una jornada organitzada per diversos veïns del poble sense ànim de lucre per animar la festa major. La jornada ha començat de bon matí amb diversos jocs per als més petits i un taller de zumba, però la gran atracció ha estat l’obertura del tobogan. Primer els joves i els més petits s’hi han atrevit i només volien repetir.

Seguidament s’ha passat a dinar, que ha consistit en una fideuà popular a la mateixa esplanada, a la qual han assistit 240 persones enguany, 60 més que l’any passat, en la primera edició de la festa. En acabat s’ha reobert el tobogan, i també els grans s’han atrevit a llançar-se, gaudint tant o més que els infants.

La festa s’ha tancat a les 17:30, quan ha començat la cercavila de l’aigua, un recorregut pels carrers del centre de Tortellà, on juntament amb percussió, tothom ha seguit remullant-se gràcies als veïns que, amb mangueres, han satisfet els crits de la gent demanant “aigua, aigua!” des del carrer.