Ajuden a que 117 nens garrotxins consumeixin productes frescos durant l’estiu

117 nens i nenes de la Garrotxa tenen accés a aliments frescos durant l’estiu gràcies a la Creu Roja. L’entitat comarcal duu a terme des de fa dos anys un programa d’ajuda a 64 famílies amb infants que no poden garantir la nutrició correcta dels seus fills. El projecte neix de la necessitat de poder donar producte fresc als menors fora del període escolar, quan això s’assegura als menjadors dels centres.

Cada estiu, quan les escoles acaben el curs arrenca un problema per a moltes famílies: les cuines dels menjadors escolars garanteixen la correcta nutrició dels alumnes, una alimentació que pot veure’s truncada durant les vacances perquè no tothom té els recursos suficients per comprar producte fresc (el que té un valor nutritiu més alt). Per aquest motiu, Creu Roja Garrotxa va iniciar fa dos anys un programa per tal de garantir l’alimentació durant el període estival.

En total 117 nens i nenes garrotxins es veuen beneficiats per aquesta ajuda, que arriba a 64 famílies que no poden garantir una nutrició correcta pels petits. En aquest pla hi col·labora el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, i també compta amb l’ajuda d’una educadora que intenta millorar els hàbits de compra dels que participen al projecte.

Pel que fa als productes que no són frescs, els beneficiats compten amb l’ajuda del Centre de Distribució d’Aliments de la comarca, que atén a més de 600 famílies durant l’any.

x