La Biennal Olot Fotografia també aposta per fotògrafs locals amb exposicions distribuïdes per tot Olot

Al llarg de tot l’agost, Olot acull la Biennal Olot Fotografia, que consta de més de 50 exposicions de temàtiques molt diferenciades distribuïdes per diferents indrets de la ciutat, des d’equipaments públics fins a cafeteries o restaurants. I aquesta biennal, lògicament, no deixa de banda als autors locals.

Helena Aguilar Mayans és una jove fotògrafa olotina, que enguany participa per tercer cop a la Biennal Olot Fotografia. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, es decanta per la fotografia artística amb una exposició anomenada ‘Sobre cims borrascosos’, on plasma les imatges que li inspiren la novel·la ‘Cims Borrascosos’ d’Emily Bronte.

Tot i que les imatges emulen paratges típicament anglesos, les fotos s’han fet majoritàriament a la Garrotxa. Aguilar ha treballat amb analògic en aquest projecte que tot just comença i que s’ha de fer més gran. L’Olot Fotografia, però, no només dóna oportunitats als joves. Enric Carré és un expert fotògraf també de la capital garrotxina, que ha plasmat, amb la seva càmera, la història d’una entitat centenària d’Olot, l’Orfeó Popular Olotí. Enguany, a la biennal, es pot visitar una exposició seva anomenada ‘Expressions’, a la cafeteria La Font de l’Àngel.

Carré va aprendre de fotografia amb Pep Callís i Josep Maria Pararols, però l’afició per les càmeres la tenia de ben petit. Per la seva vinculació amb l’Orfeó, s’ha convertit de facto en el fotògraf de l’entitat, i té un gran arxiu que reflecteix l’activitat i la història més recent d’aquest entitat olotina.

x