El festival Ésdansa escalfa motors amb les inscripcions pel Petit Ésdansa’t exhaurides

El compte enrere per donar el tret de sortida al Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses ja ha començat. Queda menys d’una setmana perquè l’Ésdansa ompli aquest municipi garrotxí de dansa d’arrel tradicional d’arreu del planeta. Com ja es va fer l’any passat, l’espectacle de la Nit Internacional d’Arrel Tradicional del dissabte a la nit es podrà seguir en directe per Olot Televisió i les televisions locals de Catalunya.

Els tallers pels infants, el Petit Ésdansa, ja han esgotat les inscripcions i els d’adults, continuen emplenant-se i ja superen el 60%. Pel que fa a les entrades dels espectacles de pagament també es van venent a bon ritme i amb una novetat: després que l’any passat es numeressin les localitats del recinte, enguany s’ha instal·lat una graderia per millorar-ne la visibilitat a la part posterior. Això permetrà apreciar amb més detall les actuacions de les sis companyies internacionals que visitaran el festival. Aquest 2016 es farà la volta al món parant a Moldàvia en el continent europeu, Bangladesh i Buriàtia d’Àsia, Colòmbia al continent Americà i Botsuana i Burundi a l’Àfrica. Enguany també es repetirà el ritual per conèixer més a fons una de les companyies. Els tambors sagrats de Burundi es toquen només en moments importants del dia a dia del país, com pot ser la celebració d’una nota collita, la coronació d’un rei o l’arribada d’un nou dia. El diumenge 28 d’agost celebraran la sortida del sol a la Garrotxa, des del volcà Racó. Per veure el ritual caldrà matinar. Al peu del volcà s’habilitarà una zona d’aparcament que s’obrirà a partir de les 6 del matí. L’arribada al volcà són 20 minuts caminant i l’espectacle començarà a les 7 del matí.