El ball de Sant Isidre de Sant Privat d’en Bas es representarà a Barcelona en les festes de la Mercè

Aquest cap de setmana Sant Privat d’en Bas celebra la Festa Major del poble. Un dels actes més destacats és el tradicional Ball de Sant Isidre. Els seus balladors ja fa dies que assagen amb l’actuació de diumenge en ment, però enguany, també ho fan pensant en la seva propera cita: El Ball de Sant Isidre es representarà al Setembre a Barcelona per les Festes de la Mercè.

A Sant Privat d’en Bas fa algunes setmanes que una quinzena de veïns del municipi assagen el ball de Sant Isidre. Aquest és un dels actes més tradicionals de la seva festa major i és també un dels balls més antics de Catalunya: l’origen del ball es remunta a mitjans del segle XIX, en els antics cultes agraris dedicats a aquest Sant per la protecció i fructificació de les collites. El ball consta de dos motius separats per un petit berenar dels balladors. Enguany els assajos no només es fan tenint en ment la representació del ball per la festa major del poble. També es té present una segona cita. I és que els balladors garrotxins viatjaran a Barcelona al setembre per representar el ball en les Festes de la Mercé. L’actuació es farà en el marc del MercèDasa.

A Sant Privat el Ball de Sant Isidre es podrà veure diumenge a les 6 de la tarda a la Plaça Major del poble durant la mitja part de l’audició de sardanes. A Barcelona l’actuació es farà davant de la Catedral i a la Plaça Sant Jaume el 24 de setembre.