L’Ajuntament d’Olot vol promoure el lloguer d’habitatges del barri vell a estudiants

L’ajuntament d’Olot vol promoure el lloguer d’habitatges del barri vell per a estudiants. Amb aquest objectiu ha aprovat una convocatòria d’ajuts per als propietaris d’habitatges que els lloguin a estudiants. Així l’Ajuntament vol donar més vida al barri bell, sobretot entre setmana, vol portar un nou col·lectiu a aquesta zona de la ciutat a la vegada que incentiva als propietaris dels habitatge a mantenir-los en condicions.

 

En una enquesta realitzada a 230 alumnes d’estudis post-obligatoris de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i de l’Institut la Garrotxa, 7 de cada 10 dels estudiants residents fora de la ciutat es mostren disposats a instal·lar-se a viure a la ciutat. Amb la voluntat de promoure el lloguer d’habitatges del barri vell d’Olot a aquest col·lectiu, els estudiants, l’Ajuntament d’Olot ha aprovat una convocatòria d’ajuts.

Aquesta podrà arribar als 2.000 euros per habitatge: es donaran 100€ mensuals per reduir l’import del lloguer  als estudiants i també es podrà sol·licitar una subvenció complementària de fins a 800€ per adequar l’immoble. Per accedir a la subvenció, han de ser els mateixos propietaris els que la sol·licitin. La convocatòria estableix també el preu màxim d’arrendament, que no pot superar els 4’20€ per metre quadrat.

La partida inicial per a aquesta subvenció és de 10.000 euros. Amb aquest nou ajut l’Ajuntament d’Olot vol seguir donant vida al barri vell introduint un nou col·lectiu, els estudiants, en aquesta zona de la ciutat. L’ajuda també vol incentivar als propietaris a mantenir el condicions els seus habitatges.

La junta de govern ja ha aprovat la convocatòria de la subvenció. El termini per presentar les sol·licituds s’obrirà el 20 de setembre i es tancarà el 30 d’octubre.