Els comerciants i empresaris de Carrer Pou del Glaç d’Olot creuen necessari millorar la mobilitat però divergeixen en com s’hauria de fer

L’Ajuntament d’Olot estudia com millorar la circulació del carrer pou del Glaç. El consistori ha encarregat un estudi per trobar solucions a la mobilitat d’aquesta via, que sovint es col·lapsa. Els comerciants i empresaris de la zona consideren adequat revisar la circulació del carrer.

L’Ajuntament d’Olot ha encarregat un estudi per proposar diferents maneres de millorar la mobilitat del Carrer Pou del Glaç, una de les via més transitades de la ciutat i un dels carrers més utilitzats per accedir a Sant Pere Màrtir, el Pla de Dalt i Montolivet. Aquest és també un carrer sovint utilitzat per arribar al nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.Entre les opcions que s’estan estudiant hi ha la possibilitat de convertir el carrer és una via d’un únic sentit.

Aquesta solució, però no convenç a tots els empresaris i comerciants de la zona. Si bé coincideixen en que és necessari millorar la mobilitat del carrer, divergeixen en com s’hauria de fer. Uns creuen que un únic sentit seria una bona opció que permetria mantenir el pàrquing actual. D’altres creuen millor mantenir els dos sentits, retirar els pàrquings i crear noves places d’aparcament per la zona. El que tots coincideixen és que seria necessari adequar el solar de l’antiga fàbrica Alzamora. Creuen que podria servir per ampliar el carrer en aquest tram i adequar-hi més aparcaments. En aquest solar també, és on encara s’hi ha d’executar l’obra per fer-hi passar el carril bici i donar així continuïtat a aquest camí per a bicicletes que actualment està a mitges.

Per saber quina solució es proposa definitivament per millorar la mobilitat del Carrer Pou del Glaç caldrà esperar a que es finalitzi l’estudi i se’n facin públiques les conclusions i propostes.