Dilluns comença el festival Ésdansa de les Preses posant el focus en la creació de dansa d’arrel tradicional avui dia

Dilluns comença el Festival Ésdansa de les Preses. Enguany l’esdeveniment posa l’enfoc en la creació de dansa tradicional amb un itinerari destinat a descobrir la companyia basca Kukai Dantza i un altre vinculat al ballarí Joan Serra.

Fer veure a la població que avui en dia, amb la dansa d’arrel tradicional també es poden fer noves creacions. És un dels objectius que s’ha marcat el festival Ésdansa de les Preses enguany i per aconseguir-ho han ideat dos itineraris. Un d’ells va destinat a descobrir la companyia basca Kukai Dantza, una de les mes destacades del país. Per conèixer a fons aquesta companyia es farà una conferència i es podran veure els seus dos darrers espectacles. Gelajauziak, guardonat amb dos premis MAC i realitzat juntament amb el coreògraf Cesc Gelabert i Oskara, la darrera producció de Kukai Dantza que es podrà veure al Centre Cultural de Les Preses.

Un segon itinerari anirà vinculat al mestratge del pedagog i ballarí Joan Serra amb el llegat que ha deixat a les escoles i diverses propostes que es podran veure durant el festival, com l’espectacle ‘Tants Records’ de l’Esbart Sant Cugat. D’aquesta manera el festival, més enllà de donar a conèixer les danses tradicionals d’arreu del món, posa l’enfoc en la creació actual i a nivell nacional de dansa d’arrel tradicional.

L’Ésdansa es podrà seguir àmpliament a través d’Olot Televisió i la Xarxa de Televisions Locals. L’espectacle de la Nit de Dansa Internacional d’Arrel Tradicional del dissabte 27 d’agost a les deu del vespre es tornarà a emetre en directe, tal com ja es va fer l’any passat. I, enguany per primera vegada, el programa ‘País Km 0 d’Olot Televisió i la Xarxa també visitarà les Preses dimarts, durant el festival per donar-lo a conèixer a tot el paí.

x