Els Xerrics fan assajos a la fresca a la plaça Rector Ferrer de cares a preparar l’actuació de Festes del Tura

La colla castellera d’Olot i la Garrotxa, els Xerrics, ja es preparen per una de les seves actuacions més vistoses al llarg de l’any: la pujada del pilar a les escales de l’església de Sant Esteve per Festes del Tura. Per això, res millor que fer-ho a la fresca al mateix lloc on es farà l’esperada actuació, la plaça Rector Ferrer.

Els Xerrics ja han començat els seus assajos a la fresca. El primer ha tingut lloc aquest divendres davant les escales de l’església de Sant Esteve d’Olot, l’emplaçament on la colla castellera farà l’actuació de Festes del Tura. Una de les grans atraccions és el pilar de 4 caminat que fan pujar per les escales. La colla ja té assolits els pilars de 5, i fer-lo d’un pis menys no els suposa una dificultat gran, malgrat l’espectacularitat de les imatges. També practiquen alguns dels castells que duran a terme en la mateixa actuació. A més, aquests assajos són una bona manera d’apropar la gent als castells.

Els assajos a la fresca dels Xerrics estan inclosos dins les activitats estiuenques de la Cua del Drac i s’estendran a tots els divendres a partir de dos quarts de 9 del vespre, fins que arribi l’actuació de Festes del Tura.