La Marboleny ultima els preparatius per a les seves tres actuacions a l’Ésdansa 2016

El festival de dansa tradicional Ésdansa de Les Preses ja és aquí, i un dels grups que més l’espera i se’l prepara durant tot l’any és la Marboleny. Els balladors i les balladores locals ho viuen amb molta il·lusió i passió i ja ultimen detalls per a les seves tres actuacions, on hi participarà des del més petit  fins al més gran incloent, fins i tot, el públic assistent.

Amb bona sintonia, humor i moltes ganes. Així començava un dels darrers assajos de la Marboleny al local de Les Preses per ultimar detalls de cara a l’Ésdansa. El festival  de dansa d’arrel tradicional es durà a terme des d’aquest dilluns i durant tota la setmana i no hi havia temps per perdre. Des del més jove fins al més gran escoltava atentament les indicacions dels professors i responsables de la Marboleny, que com cada any serà un dels col·lectius protagonistes del festival.

Quatre instruccions, alguns imputs, i a ballar per deixar anar les cames i acabar de perfilar els darrers detalls d’uns treballs que porten mesos preparant per a un dels esdeveniments de casa més importants de l’any.

El paper de la Marboleny aquest 2016 es basa en tres actuacions. Dimarts a la nit es farà l’esdeveniment més participatiu, on la Marboleny Jove i els Cors de Dansa conviden el públic a formar part de les danses en un format de ball folk. El Dissabte es farà l’acte principal, amb ni més ni menys que 40 balladors a l’escenari interpretant les Corrandes de l’Alta Garrotxa com a homenatge als vint anys del festival Corrandes danses i cançons. Per acabar, diumenge es farà el Dansa Jove, amb tot el present i futur de la Marboleny sobre l’escenari. Els més joves no tenen cap dubte que cal convidar tothom a formar part una vegada més de l’Ésdansa.

Durant tota la setmana es podrà veure el millor de la dansa tradicional d’arreu del món, amb moltes disciplines i amb diferents cultures, amb tallers i espectacles, en una altra edició d’un festival més que consolidat arreu de la demarcació i a tot el país.

Notícies relacionades:

L’Esbart Marboleny torna de Dinamarca amb molt bones sensacions i ja es prepara per l’Ésdansa 2016