L’Ajuntament de Santa Pau ha aprovat el projecte per fer arribar la xarxa d’aigua als veïnats de Pujolàs i Can Font

Santa Pau emprèn mesures per millorar la qualitat de vida dels seus veïns. El ple ja ha aprovat un projecte per assegurar que prop d’una vintena de cases disseminades, pertanyents a dos veïnats diferents, tinguin accés a l’aigua potable i no tinguin més problemes, especialment en èpoques de sequera com l’actual, que s’accentuen a l’estiu.

La Nita Tubert, de 87 anys, fa més de 50 anys que viu a Can Xart, al veïnat de Pujolàs de Santa Pau, i mai no ha comptat amb l’aigua de la xarxa. Tant a la seva casa com a la resta de cases de la zona, s’abasteixen amb l’aigua de pous, amb els problemes que comporta en èpoques de sequera. Aquest inconvenient es solucionarà aviat. L’ajuntament ja ha aprovat en sessió plenària el projecte que ha de connectar prop d’una vintena de cases a la xarxa d’aigua. Alguns pertanyen al veïnat de Pujolàs, i d’altres, al de Can Font, que ja té accés a aigua però de forma molt precària. Els costos de l’obra s’aproximen als 80.000 euros.

L’obra era una demanda dels veïns des de feia temps, i ara, finalment, tirarà endavant, després d’anys de poca concreció. Un cop acabi aquesta obra, gairebé tot el municipi estarà connectat a la xarxa, però el consistori és conscient que encara queden reptes per endavant en aquest àmbit. De tota manera, l’actuació resoldrà un problema important d’una zona que el consistori havia hagut d’abastir en els darrers anys, i que ara tindrà un servei llargament reclamat.