L’Oficina d’Habitatge ja ha rebut nou sol·licituds per accedir als pisos de lloguer social de Sant Miquel

L’Ajuntament d’Olot manté obertes a hores d’ara fins a tres convocatòries d’accés i ajudes relacionades amb l’habitatge. La més antiga és el termini per accedir als 28 pisos de lloguer social adquirits pel consistori i la Generalitat al barri de Sant Miquel. Es va obrir el primer dia d’agost. Fins la data, aquets habitatges han despertat l’interès de desenes de persones. Algunes d’elles ja han formalitzat la seva sol·licitud.

L’Oficina d’Habitatge d’Olot ja ha rebut més d’una seixantena de consultes de persones interessades a accedir als 28 pisos de lloguer social del barri de Sant Miquel. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 16 de setembre. Superada la primera setmana, la convocatòria ja havia rebut dues sol·licituds formals. A hores d’ara ja se n’han presentat nou. Set d’aquestes sol·licituds han estat presentades per joves de la Garrotxa menors de 35 anys. Dels 28 habitatges de lloguer social, 17 estan destinats a aquest sector de la població. Altres cinc habitatges s’han reservat a famílies monoparentals. A dia d’avui, dues famílies amb aquesta casuística també han formalitzat la sol·licitud.

L’Oficina d’Habitatge d’Olot també espera ingressar sol·licituds per part de persones majors de 65 anys, per als quals se n’han reservat sis habitatges de lloguer social. Per accedir als pisos del barri de Sant Miquel, s’ha de comptar amb uns ingressos mínims de 12.000 euros anuals, 9.600 en el cas de les famílies monoparentals. Els lloguers dels habitatges oscil·len entre els 221 i els 368 euros mensuals.

Una altra convocatòria oberta aquests dies a l’Oficina d’Habitatge és per als ajuts a la rehabilitació de façanes dels pisos antics de la ciutat. Són ajudes del 50% del cost de l’obra fins a 3.000 euros. A principis d’agost, 11 persones s’havien interessat per l’ajuda. El regidor d’Habitatge assegurava a finals de la setmana passada que la convocatòria està tenint èxit i a hores d’ara ja hi ha molta gent interessada. El termini en aquest cas finalitza el 31 d’agost.

Notícies relacionades:

20 persones ja s’han informat a l’Oficina d’Habitatge d’Olot sobre com accedir als pisos de lloguer social de Sant Miquel

El ple d’Olot ratifica les normes d’adjudicació dels pisos de lloguer social i evidencia divergències entre els grups en matèria d’habitatge