El Puig del Roser es transformarà en l’espai ‘Carica-tura’ durant les Festes del Tura per acollir les activitats en família

Aquest any, els olotins hauran d’apuntar l’espai Caricatura, ubicat al Puig del Roser, com un espai més on trobar bona part dels actes de les Festes del Tura que es gaudeixen en família. L’espai ubicarà actes que ja s’havien celebrat en edicions anteriors en altres indrets de la ciutat, així com altres actes nous que ahir va presentar la comissió de festes.

L’espai Caricatura acollirà enguany el final de la cercavila infantil de les Festes del Tura. Serà divendres dia 9 de setembre a partir de 2/4 de 6 de la tarda. Com és habitual, sortirà de l’Hospici, però aquest any variarà el recorregut per no congestionar la plaça Major, on s’estarà celebrant el Ball Pla d’Olot. A l’espai Caricatura també s’hi celebrarà enguany el Farandula’t, un taller de construcció de capgrossos a càrrec de l’Escola Municipal d’Expressió per al qual caldrà inscriure’s.

L’artista Tavi Algueró va deixar de dibuixar el got de les Festes del Tura l’any passat, però com a director de l’escola Municipal d’Expressió, va decidir quedar-se l’encàrrec perquè el dissenyessin els seus alumnes. Aquest any, l’Ajuntament els ha demanat una temàtica relacionada amb un element educatiu sobre drets civils. Aquest 2016, el tema és la diversitat sexual. El dibuix l’ha fet l’alumna Marina Faja.

Avui s’ha començat a repartir el programa de les Festes del Tura, que també es pot consultar al web i les xarxes socials. Aquest any, l’organització ha volgut millorar l’aplicació per consultar els actes de la Festa Major.

Aquest any, tothom qui ha volgut, ha pogut apuntar-se com a col·laborador de les Festes del Tura a títol individual. Aquests col·laboradors es trobaran en actes multitudinaris on la seva ajuda pot ser necessària, com les cercaviles, els balls dels gegants, els campionats de truc i el ball d’espelmes. Enguany, com a primera experiència, s’hi han apuntat 13 persones.

El pressupost de les Festes del Tura 2016 és el mateix que els últims cinc anys amb l’actual equip de govern de Convergència i Unió, 250.000 euros. La part més important, 94.000 euros, es destina al caixet dels grups de música. Altres dues parts rellevants del pressupost es destinen als equips de so i la seva vigilància, així com els fons destinats a les entitats de la ciutat perquè organitzin el gruix de les activitats, l’èxit del model de la festa major d’Olot.