L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa segueix descobrint la comarca dels anys 40, 50 i 60 gràcies a les fotografies d’Emili Pujol

Les més de 100.000 fotografies cedides per la família d’Emili Pujol deparen encara moltes coses per descobrir. Des de l’Arxiu Comarcal asseguren que, un com finalitzada la primera exposició del material rebut, s’han adonat que el fons podria contenir imatges de moments molt rellevants de la ciutat d’Olot i la comarca de la Garrotxa dels quals fins ara no se n’ha trobat cap fotografia.

La primera exposició de les fotografies de la Garrotxa dels anys 40, 50 i 60 cedides per la família d’Emili Pujol ja ha finalitzat. De les 101.000 imatges que es van comptabilitzar, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa n’ha pogut digitalitzar i documentar, de moment, prop més d’un miler, que mostren, per que s’ha comprovat, la vida i algunes festivitats en pobles del voltant de la ciutat d’Olot i de tota la comarca de la Garrotxa que fins ara estaven molt poc documentats.

Quan l’Arxiu va rebre el material d’Emili Pujol, comptava amb 2.500 rodets fotogràfics, més de 100.000 fotos que denoten que la col·lecció d’Emili Pujol és sens dubte un tresor encara per descobrir.

Fotografies de les festes de la bellesa, de moments importants de l’època, fotografies que mostren com vivia la gent en els anys 40, 50 i 60, com vestien… Si bé des de l’Arxiu es disposa de molt material d’aquest tipus procedent de la ciutat d’Olot, ara, i gràcies a la cessió d’aquesta col·lecció, es podrà saber també una mica més sobre els pobles de la Garrotxa, des de Riudaura fins a Les Planes d’Hostoles, arribant fins i tot fins a Sant Aniol de Finestres.

Es tracta, doncs, de tenir paciència i descobrir poc a poc què s’hi amaga dins de l’obra del fotògraf olotí. Des de l’Arxiu tenen l’esperança de trobar-hi retratats moments importants per a la ciutat dels quals fins ara no se n’han trobat imatges, com la demolició de l’antiga biblioteca d’Olot als anys 60.

Notícies relacionades:

La Sala Oberta de l’Hospici acull l’exposició ‘Fotògraf de carrer’ que mostra una part de l’ampli llegat d’Emili Pujol

La família del fotògraf Emili Pujol cedeix a Olot un fons de més de 101.000 imatges

x