Els túnels de Bracons registren al juliol el màxim històric de trànsit en direcció a Olot amb 123.163 vehicles

L’abril del 2009 s’obrien al trànsit els túnels que s’han convertit en la principal via d’accés a la Garrotxa. Bracons es va inaugurar amb la previsió que cada dia hi passarien de mitjana 9.000 vehicles al dia, 270.000 al mes en totes dues direccions. S’esperava, per tant, una mitjana de 135.000 vehicles en direcció a Olot. A l’inici de la posada en marxa dels túnels, la xifra real no s’acostava ni de bon tros a les previsions. La dada, però, ha anat augmentat progressivament. El passat mes, va acostar-s’hi significativament, i ha arribat al seu màxim històric.

Més de 123.100 vehicles van circular pels túnels de Bracons en direcció a Olot durant el mes de juliol. La dada, facilitada per la Generalitat de Catalunya, és la més alta registrada fins ara des de l’obertura dels túnels, l’abril del 2009. La xifra supera en 14.700 vehicles el trànsit en direcció a Olot registrat al mes de juliol de l’any passat. Són també 4.100 vehicles mes que el maig d’aquest any, el nombre més alt registrat des de l’1 de gener del 2016.

Analitzant les dades per dies, el divendres 15 de juliol va ser el que va registrar un major nombre de trànsit en direcció a Olot; més de 4.900 vehicles van fer cap a la capital de la Garrotxa. Mentre que la dada de vehicles pesants es manté, és el nombre de turismes el que més ha augmentat durant els últims mesos.

x