Més de 900 persones ballen corrandes i les danses tradicionals de Buriàtia en la primera Nit Ésdansa

La Nit Ésdansa és el cicle més participatiu del festival. Ideat per convidar a tots els espectadors a formar part de l’espectacle, aquest format fa anys que és un dels més populars de l’Ésdansa. Ahir a la nit van ser més de 900 persones les que van acostar fins al recinte per ballar les danses de Buriàtia i també corrandes amb l’Esbart Marboleny.

Passaven pocs minuts de 2/4 de 10 del vespre quan la companyia Altan Boulag de Buriàtia saltava a la pista del recinte Ésdansa disposats a fer ballar a tot el públic assistent. Després d’una breu presentació del ball que ensenyarien van fer aixecar a tothom de les cadires i així, en pocs segons, la pista va omplir-se de dansaires disposats a experimentar de primera mà una de les danses tradicionals de Buriàtia. Al ritme de la música i en molts pocs minuts, la pista sencera es movia al compàs de les indicacions dels balladors de la companyia. Va ser prop d’una hora de ball i diversió, apta per a totes les edats i amb la que instructors i aprenents van gaudir de valent. Per a la companyia de Buriàtia va ser la primera experiència com aquesta que vivien i van sortir-ne molt agraïts. “Ha estat increïble. És molt diferent de quan actues a l’escenari i el públic està assentat o fins i tot menjant. Quan hem ballat tots junts ens hem sentit molt contents. Ens alegra que hagi vingut tanta gent per aprendre les nostres danses.” deia una de les balladores de la formaió buriata. Aquesta és l’essència de la Nit Ésdansa. Acostar al públic les danses tradicionals d’arreu del món, involucrant-los en l’espectacle tot creant una única unitat entre públic i artistes.

La nit no es va acabar amb la fi dels sons buriats. Enguany i per primera vegada l’Esbart Marboleny també va actuar en una Nit Ésdansa. Ho van fer ensenyant a ballar una de les danses cantades més populars del nostre país: les corrandes. I és que enguany es compleixen 20 anys de l’estrena de la coreografia creada per l’esbart presenc de les Corrandes de l’Alta Garrotxa.