Gairebé 130 persones participen als tallers Ésdansa’t i Petit Ésdansa’t on aprenen balls nacionals i internacionals

Durant tota la setmana a l’Ésdansa, més enllà de mostrar les danses d’arrel tradicional nacionals i internacionals en els diferents espectacles oberts a tot el públic, també es fan tallers de dansa per a adults i per a infants. Són el Ésdansa’t i enguany hi participen gairebé 130 persones.

La companyia Gran Ballet Argentino està ensenyant com ballar la Chacarera a aquesta vintena d’alumnes del taller Ésdansa’t. Ho fan en una de les sales d’assaig del Campus Ésdansa’t, on durant tota la setmana prop de 130 persones aprenen a ballar danses d’arrel tradicional nacionals i internacionals. En el cas dels adults, són més de 50 els que s’han inscrit enguany. Al matí aprenen danses del país i a la tarda, són les companyies internacionals les que mostren els seus balls. Entre els participants d’aquests tallers hi ha membres de l’Esbart Marboleny, però també persones amants de la dansa d’arrel tradicional d’Andorra, Igualada, Tarragona o Manresa.

A l’exterior, en una altra part del campus Ésdansa’t, els més petits del festival també aprenen a ballar. Ells ho fan amb la companyia Ngwao Letshwao de Botswana. Aquesta és una bona experiència per les companyies que participen a l’Ésdansa’t, però també per als infants que gaudeixen de la dansa tradicional durant tot el dia. Enguany, per primera vegada, els participats en els tallers per a infants preparen un espectacle per dissabte, en el que hi mostraran tot el que han aprés durant la setmana.

En el Petit Ésdansa’t hi participen 70 nens. Les places, que enguany han estat limitades a aquesta xifra, es van exhaurir dies abans de l’inici del festival. Així, des dels 3 anys i durant cinc dies, els infants poden introduir-se al món de la dansa d’arrel tradicional, gaudint, jugant i passant una bona estona amb el Petit Ésdansa’t.