L’espectacle Gelajauziak mostra la col·laboració entre la companyia basca Kukai Dantza i Cesc Gelabert en el marc de l’ÉsDansa ’16

Ja els vam avançar fa uns dies que enguany el festival ÉsDansa de Les Preses posa la seva atenció en la creació de dansa d’arrel tradicional des de la contemporaneïtat. La primera mostra centrada en aquesta idea es va poder veure ahir a la plaça Major del poble amb l’espectacle Gelajauziak.

La companyia basca Kukai Dantza ha aterrat a Les Preses per mostrar de quina manera es pot combinar la dansa contemporània i la d’arrel tradicional. El festival ÉsDansa s’ha volgut centrar molt en aquest àmbit enguany, i a través de dos itineraris que giren al voltant dels Kukai Dantza. Ahir els bascos van oferir el seu espectacle Gelajauziak, en col·laboració amb el coreògraf català Cerc Gelabert, a qui el públic garrotxí ja coneix de les seves col·laboracions amb Sismògraf. La barreja entre tradició i actualitat resulta en actuacions que marquen un nou camí a l’hora d’innovar.

 

Gelajauziak no serà l’únic espectacle que oferiran a l’ÉsDansa. Kukai Dantza estrenaran aquest vespre Oskara, una col·laboració amb un altre coreògraf sense vincles amb la dansa tradicional, com és Marcos Morau de la companyia La Veronal. Es podrà veure al centre cultural de les Preses avui a dos quarts de 12 de la nit i amb un preu de 10 euros.

x