Olot serà la seu de la setena edició del Congrés Internacional de Volcans Monogenètics, que es centra en els volcans tipus maar

Olot acollirà la setena edició del Congrés Internacional de Volcans Monogenètics. Aquest es celebrarà el 2018 i es centra en l’estudi dels volcans tipus maar, dels quals a la Garrotxa n’hi ha alguns exemples com és el cas del volcà Santa Margarida.

La setena Internacional Maar Conference es celebrarà a Olot el 2018. Aquest és un congrés internacional que es celebra des l’any 2000. El darrer s’ha celebrat aquest estiu a la Xina i allà és on la candidatura d’Olot presentada pel geòleg Xavier de Bolós va resultar guanyadora i per tant va rebre l’encàrrec d’organitzar l’esdeveniment d’aquí a dos anys. Aquest congrés sempre es realitza en zones volcàniques, de manera que el centenar d’experts que hi participen, a més de fer les seves ponències també poden visitar els volcans de la zona.

L’Internacional Maar Conference és un congrés científic d’abast mundial destinat a investigadors de diverses disciplines que estudien temes relacionats, sobretot, amb els volcans maar. D’aquests a la Garrotxa n’hi ha alguns. És més conegut és el de Santa Margaridaa, tot i que el volcà de Can Tià també és d’aquest tipus. El volcà maar més gran de la península ibèrica es troba prop de la Garrotxa, a Girona. És el de la Crosa de Sant Dalmai.

El congrés s’organitzarà amb la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i es celebrarà a la capital garrotxina del 21 al 25 de maig del 2018.

 

 

 

x