800 persones presencien la sortida del sol acompanyats pels tambors sagrats de Burundi a l’espectacle organitzat per Ésdansa

Un dels espectacles més esperats de l’ÉsDansa 2016 era el dels tambors sagrats de Burundi. L’horari de l’actuació, les 7 del matí, i l’indret, el cràter del Volcà Racó de les Preses, auguraven una representació inoblidable. I ho va ser. Segons l’organització, 800 persones van presenciar l’espectacle de la companyia africana.

Desenes de persones van matinar d’allò més, i quan encara era fosc van fer 20 minuts de camí des del Pla de Mitjans fins al Volcà Racó, amb la lluna de companya, per veure l’alba d’una forma única: acompanyats pel so profund dels tambors sagrats de Burundi. La companyia Batimbo va aparèixer des del costat oposat del cràter i es va aproximar poc a poc als espectadors carregant els tambors gegantins al cap i tocant-los a la vegada. Un cop davant el públic, els africans van oferir un extens espectacle, amb tocs màgics, de ritual i de sacralitat amb un paisatge de fons de luxe: el sol, el gran protagonista, però les magnífiques vistes de la Fageda d’en Jordà als peus i el volcà Croscat no eren gens menyspreables.

Les ombres i llums, els sons profunds dels grans tambors de pell i fusta de gran antiguitat, han culminat el misticisme d’un espectacle inèdit i irrepetible. I és que els tambors i els moviments enèrgics, amb orígens sacres, dels africans, aconseguien transmetre la cultura de Burundi a les desenes d’assistents. Els espectadors, garrotxins però també d’arreu de Catalunya, van restar impressionats d’un espectacle únic, per la seva presència en un lloc i una hora totalment màgics.