L’Ésdansa 2016 acaba superant els 10.000 espectadors i consolidant els tallers com un campus de formació

El Festival Internacional de Música i Dansa de Les Preses, l’Ésdansa ha tancat la seva 34a edició baten rècords. Per primera vegada l’esdeveniment ha superat els 10.000 espectadors i s’han augmentat els participants als tallers Esdansa’t que enguany ha esdevingut un Campus de formació. L’aposta per potenciar la creació i la innovació en la dansa d’arrel tradicional, una de les principals novetats d’enguany, ha estat ben acollida pel públic i pel sector professional.

Aquest matí l’espai de Dansa d’arrel tradicional Marboleny de les Preses es mostrava molt més tranquil que en les passades jornades. El festival Ésdansa va acabar-se ahir al vespre i avui era dia per refer-se i fer balanç. Ha estat una setmana intensa, dedicada íntegrament a la dansa d’arrel tradicional que ha tornat a batre rècords. Per primera vegada el festival ha superat la xifra dels 10.000 espectadors. L’espectacle principal del dissabte al vespre va penjar el cartell d’entrades exhaurides per segon any consecutiu amb més de 1.350 localitats venudes, el Dansa Jove d’ahir hi van assistir 850 persones, les Nits Ésdansa han sumat gairebé 3.000 espectadors i els espectacles Gelajauziak i Oskara de la companyia Kukai Dantza els han vist 500 persones més.

En aquesta edició 2016, l’Ésdansa ha volgut mostrar que avui en dia també es poden crear nous espectacles partint de la dansa d’arrel tradicional. S’ha fet amb dos itineraris, un per descobrir la companyia basca Kukai Dantza, referent a nivell nacional, i un altre per tractar el mestratge del pedagog i ballarí Joan Serra. Així s’ha demostrat que es poden crear projectes innovadors capaços de generar l’interès del públic i que també s’han vist amb bons ulls des dels sectors professionals.

 

Una altra aposta d’aquesta 34a edició de l’Ésdansa era esdevenir un Campus de formació en el que hi han pres part gairebé 130 persones. Durant tota la setmana van ser 70 infants els que van formar part del Petit Ésdansa’t i 57 adults que majoritàriament han participat als tallers com si es tractés d’un stage.

Un cop acabat el festival, ara toca recollir i començar a pensar en la propera edició, que ja te dates: es celebrarà del 21 al 27 d’agost del 2017.