El CIT augmenta la participació de la Batalla de les Flors amb 10 colles i presenta un Farandulàrium dedicat als 50 anys de l’entitat

El Centre d’Iniciatives Turístiques també va presentar ahir a la tarda l’activitat que organitza durant les Festes del Tura, la Batalla de les Flors, que aquest any torna a comptar amb 10 colles participants, després d’incorporar algunes colles dels pobles de la Garrotxa. L’artista Tavi Algueró ha presentat una nova edició del Farandulàrium. Aquest any l’ha dedicat al 50 aniversari del CIT.

El president del Centre d’Iniciatives Turístiques, Josep Andrés, va anunciar ahir una bona notícia per als seguidors de la Batalla de les Flors. Després que l’any passat la participació es va veure afectada i només es va comptar amb set colles, aquest any se n’han afegit tres més i seran 10 les carrosses que exhibiran les seves creacions elaborades amb flors de paper a l’entorn de la plaça Clarà d’Olot. La Penya Carnavàlia de la Garrotxa, que l’any passat no va poder participar a la Batalla de les Flors, tornarà aquest any a la desfilada. S’afegiran també dues colles de pobles de la comarca, la Santjoanenca i els Gínjols d’en Bas.

Aquest any, la Batalla de les Flors mantindrà el recorregut, a l’entorn de la plaça Clarà, i el nou sistema de votació de les carrosses guanyadores. Des de l’any passat, el jurat està format per un representant de cada colla, que poden qualificar totes les propostes menys la seva. Enguany, l’inici de la Batalla de les Flors està programada per dissabte 10 de setembre a les 8 del vespre, presentada per Núria Llop i Carla Riera, del setmanari La Comarca d’Olot. L’Ajuntament d’Olot encara no ha notificat al Centre d’Iniciatives Turístiques una data alternativa en cas de pluja.

 

Com cada any per aquestes dates, el Centre d’Iniciatives Turístiques ha presentat una nova edició del Farandulàrium, les reproduccions litogràfiques col·leccionables que giren a l’entorn de la faràndula olotina. És la 15a edició d’aquest anecdotari fantàstic olotí, que cada any es fixa en un fet d’actualitat local. Aquest any, l’artista Tavi Algueró s’ha fixat en el 50 aniversari del CIT. Del Farandulàrium se n’han fet 1.600 còpies. Es poden adquirir a la seu del Centre d’Iniciatives Turístiques, al passeig Bisbe Guillamet, al preu de 18 euros.